Голковколювання або більш широке поняття рефлексотерапія, існує досить давно, щоб зробити позитивні висновки про ефективний вплив на організм людини. В даний час методики рефлексотерапії відомі завдяки лікарю Вільяму Фітцджеральда з США, який звернув увагу на зв’язок між впливами на певні зони, зниженням місцевого больового синдрому і поліпшенням функції органів. У процесі дослідження він виділив на тілі 10 вертикальних зон і визначив, що вплив на одну точку допомагає зцілити всю зону.

Голковколювання при міжхребцевої грижі. Практика і методика лікування.

Голковколювання часто використовують для лікування грижі хребта. Дана методика є достатньо ефективною, але обов’язково в поєднанні з лікуванням медичними препаратами і масажем. Рефлексотерапія при грижі хребта допомагає зняти біль і набряк, стимулює активний рух крові і обмінні процеси в тканинах. Відзначається помітне скорочення відновного періоду загострення грижі. Більше матеріалу щодо захворювань хребта дивіться тут https://assol.kiev.ua/.

Процес розвитку грижі хребта, починається з остеохондрозу. Надалі відбувається руйнування хребетного диска, особливо якщо людина регулярно піднімає тяжкості. Результатом стає видавлювання диска назовні. Елементи хребта втрачають амортизаційні властивості, і людина починає відчувати сильні болі. Грижа змушує м’язи спини ще більше напружуватися, щоб зафіксувати рух хребетних дисків. При цьому відбувається здавлювання нервових закінчень і виникає відчуття, що біль поширюється по всьому хребту.

Голковколювання при міжхребцевої грижі. Практика і методика лікування.

При лікуванні міжхребцевої грижі голковколюванням відбувається підйом хребців, які защемляють вийшло ядро. Голковколювання дозволяє зняти запальний процес, розслаблює напружені м’язи, зменшуючи тиск хребців. У підсумку затиснений нерв звільняється. Стимуляція акупунктурних точок сприяє усуненню больових симптомів при грижі хребта і відновлює процес надходження поживних речовин до нервових закінченнях і суглобам.

І пам’ятайте, що будь-яке лікування грижі хребта, має починатися з комплексу заходів, який обов’язково повинен включати в себе фізичні вправи і підвищення рухової активності в цілому.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *